Plans descriptius

Els plans descriptius són els que situen el lloc de l’acció, l’escenari i l’àmbit en el qual es mostraran imatges. Mostren l’entorn, situen i descriuen.
El pla descriptiu comprèn l’aproximació al personatge que va des de la situació en la qual queda immers en un paisatge o en l’entorn fins a la situació en la qual la figura queda encaixada en els límits del quadre. Els plans que millor compleixen aquesta funció són els plans generals, en els quals la figura humana es representa en la seva totalitat.
Dintre d’aquesta categoria es distingeixen tres tipus de plans:

1) Gran pla general (GPG). Mostra un gran escenari com ara un paisatge, una multitud, etc. La figura humana hi apareix llunyana, petita, massificada o diluïda en el context. Aquest, ja sigui natural o urbà, adquireix més importància que la persona.

2) Pla general (PG). En aquest pla la persona apareix més pròxima a la càmera que en el pla anterior. Pot ocupar entre la tercera i la quarta part de les dimensions de l’enquadrament.

3) Pla de conjunt (PC). El pla comprèn un grup petit de persones proper a la càmera. L’acció dels personatges comença a ser important, ja que es mostra prou propera per a poder-la observar amb claredat. Encara que té un valor bàsicament descriptiu, comença a presentar també un valor dramàtic. La persona o les persones es troben enquadrades en un espai determinat, però conserven prou marge de moviment per a desplaçar-se.


 

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s