L’edició de continuïtat

Recordem aquí una noció de l’edició de vídeo. L’edició de continuïtat consisteix a procurar donar la sensació que l’acció que es desenvolupa entre dos plans té lloc de manera contínua, és a dir, sense que es percebi que hi ha un lapse temporal entre els dos moments. Però en realitat, durant la filmació, aquest lapse hi és, ja que les preses que es filmen mai no succeeixen de manera consecutiva. Únicament quan es treballa amb dues càmeres i una realització en directe és possible captar l’acció en temps real.

En la filmació amb una única càmera es capten diverses preses d’unes mateixes accions. En el clip amb la filmació d’origen que es mostra en el pas 11, per exemple, es poden veure les preses corresponents a aquest moment de la dona que cus.

Durant l’edició es fan coincidir els gestos per a donar la sensació que l’acció és contínua en el temps. En l’exemple d’aquest pas es manté la continuïtat en l’acció. En el pas següent es mostra la mateixa escena sense continuïtat.


<p><a href=”https://vimeo.com/58200420″>Tardor ena Val d'Aran</a> from <a href=”https://vimeo.com/amatller”>Antoni</a&gt; on <a href=”https://vimeo.com”>Vimeo</a&gt;.</p>

En l’exemple d’aquest pas s’ha tallat el pla mitjà en un punt inadequat. El fet que en el pla mitjà la dona tingui les mans separades i en el pla de detall juntes resta credibilitat al muntatge. S’observa un salt de ràcord o continuïtat.

 

De fet, si s’observa la filmació original es veurà que en realitat en la successió de l’acció entre els dos plans la continuïtat és només aparent. En el pla mitjà la dona cus, en el pla de detall nua els fils. S’ha recorregut a unir dos plans amb posicions de les mans similars per a donar la sensació de continuïtat. La coherència visual no sempre va parella amb la realitat de les accions físiques.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s